Årets företagare

Årets företagare i Älvdalens kommun 2017 avslöjades i fredags. Utmärkelsen har gått till två personer som har många ben (skidor) att stå på – nämligen bröderna Johan Rehnström och Henrik Lindh som är drivkrafterna bakom det framgångsrika företaget Globisen som bland annat Skistart ingår i. Globisen driver idag  fyra webshoppar: Skistart, Multitriathlon, Climbing247 och Klubbskistart.


Henrik Lindh

Växer snabbast på nätet

I en nästan anonym lokal i Älvdalen håller Globisen till med sina fyra underföretag. Där inryms över 5000 par skidor, drygt 20 anställda och så mycket mera. Det var år 2006 som Henrik Lindh köpte Globisen tillsammans med sin bror Johan Rehnström som är stationerad i Uppsala.
Skistart.com säljer längdskidor, rullskidor, klättring frystorkad mat, med mera, över hela världen, med en huvudmarknad i Norden och Sverige.
Idag växer butiker snabbast på nätet. Folk förväntar sig tillgänglighet, valfrihet och snabbare service. Sortimenten växer och kunden vill ha tillgång till allt. Nätbutiken Skistart.com är idag en av  de snabbast växande aktörerna på marknaden.
- Vi varken köper in eller säljer någon produkt som vi själva inte vill ha, säger Henrik Lindh.

Offentlig ceremoni på musik- motorfestivalen v.32

Torsdag den 9 augusti, vecka 32 kommer invigningen för musik och motorfestivalen att vara i Tingshusparken kl. 15.00. I samband med invigningen korar vi årets företagare.

Lars Dahlberg, ordförande i Företagarna Älvdalen överräcker en blombukett
Det är Företagarföreningarna i Älvdalen samt Särna-Idre-Grövelsjön som utser årets Företagare.
Nomineringar samlas in under årets första kvartal, och utifrån det och de kriterier som Företagarna satt upp väljs Årets Företagare.
Det var en hård kamp, men juryn, bestående av ordföranden i

Företagarna Särna-Idre-Grövelsjön, Företagarna Älvdalen samt  representanter från näringslivskontoret, enades om att välja just detta företag.
Priset Årets Företagare delas varje år ut av Företagarföreningarna i Älvdalen samt Särna-Idre-Grövelsjön.

Länk: Skistart – Nordens största skidbutik på nätet
Länk: Multitriathlon  – Allt inom Multisport & Triathlon
Länk: Climbing247  – Allt inom klättring och friluftsliv
Länk: Klubbskistart  – Allt inom längdskidor till företag & föreningar

Årets Företagare - Motivering lyder

Årets företagare i Älvdalens kommun 2017 har tydligt visat prov på extrem kreativitet och företagsamhet. Entreprenörerna leder företaget så att de med stor framgång: träder in på den ena marknaden efter den andra, tar marknadsandelar i land efter land, kammar in utmärkelse efter utmärkelse, ökar starkt och kontinuerligt sin lönsamhet år efter år, anställer fler och fler.
Företagarna har visat prov på att det med stor framgång går att sälja en traditionell produkt utan personlig utprovning, ändock har man lyckats skapa en upplevd trygghet, vilket är en av e-handels största utmaningar.
En utmaning som detta företag behärskar med bravur.
Detta har de skalat upp till oändliga möjligheter, vilket ger dem många ben att stå på. Älvdalsföretaget har till och med tidigare utsetts till Gasell av dagens industri och i tre år i rad har de utsetts till årets e-handel inom sport i Sverige.
Nu utses bröderna Henrik Lindh och Johan Rehnström till årets företagare i Älvdalens kommun 2017. Vilka är entreprenörerna bakom det framgångsrika företaget Globisen AB i Älvdalen, som i sin tur är företaget bakom skistart.com, climbing247.se,  multitriathlon.se och klubbskistart.

Ett riktigt stort grattis till Globisen! Vi ser fram emot att följa er fortsatta utveckling.

// Lis Karlsson