Vill du bli Nationalparkspartner?


Har du ett företag som gärna tar sina gäster med till Fulufjällets nationalpark, eller har du kanske planerat att börja med det. I sådana fall vill vi här tipsa om att det finns en möjlighet att bli en så kallad samarbetspartner med Fulufjällets nationalpark. Nästa utbildningstillfälle är redan 24 maj och utbildningen är gratis.  

 
Utbildningen för samarbetspartners har tagits fram av Naturvårdsverket. Den fokuserar på de värden som guldstjärnan är laddade med. Det budskap som man vill förmedla i Sveriges nationalparker.


I dagsläget finns det 12 samarbetspartners. Samarbetsavtalet är personligt, så alla som jobbar i företaget bör genomgå utbildningen. 

 
Naturum utrycker att deras samarbetspartners ska se Naturum som ett nav i sin verksamhet och de försöker hjälpa till att annonsera aktiviteter i deras program i pappersformat, Fjällposten, på hemsida och i deras sociala medier.

 
Nationalparkens samarbetspartners har dessutom en egen sida på vår Naturums hemsida, med länkar till sina egna hemsidor. På naturum finns det dessutom material som kan lånas, t ex pannlampor, knivar, luppar, tält, renfällar.

 
Nästa utbildningstillfälle för dig som är intresserad av att bli en så kallad samarbetspartner med Fulufjällets nationalpark kommer att vara:
  • Datum: Fredag 24 maj
  • Tid: kl..9-17
  • Plats: Naturum Fulufjället

Förmiddagen kommer att spenderas inomhus med teori. därefter lagas lunch tillsammans ute och på eftermiddagen görs en tur till old Tjikko

Kan ni tänka er! Utbildningen är gratis


Du anmäler dig till utbildningen genom att skicka ett mail till naturum.fulufjallet@lansstyrelsen.se  
 

 
// Karin Ardefelt