Älvdalens kommun främjar musikintresserade

Under förra veckan blev Älvdalens kommun en medlem i Dalapop, som finns i 13 av länets 15 kommuner. Dalapops uppdrag går ut på att hjälpa musiker i sitt musikarbete genom olika sorters stöd. Exempel på stöd är inspelning, låtskrivarläger, föreläsningar, samproduktioner och juridisk rådgivning.
Sanna Sjödén
För dig som musiker är det kostnadsfritt att ta del av Dalapops utbud av tjänster och stöd. Det är möjligt för att kommunen är med och bidrar ekonomiskt till Dalapops verksamhet. Håll koll på Dalapops hemsida för att få reda på när anmälningen till nästa Demovecka öppnar!

Vi passade på att fråga Sanna Sjödén om vad hon tycker om kommunens medlemskap i Dalapop:
- Kan börja med att säga att jag är så glad över att min hemkommun ansluter sig till Dalapop. Dom är superbra, jag är så himla glad och tacksam för all hjälp jag har fått. Utan Dalapop hade jag högst troligt fortfarande inte haft någon som helst koll på musikbranschen, jag hade förmodligen varken kunnat spela in eller släppa någon av låtarna som jag skrivit och jag hade aldrig kommit ut och spelat så mycket som jag har fått göra den här våren och sommaren.

Låtskrivarläger
Dalapops låtarskrivarläger är mötesplatsen för dig som vill utveckla din kreativitet och din musik. Tillsammans med andra låtskrivare, och med mycket erfarna handledare, får du som deltagare möjlighet att ta nästa steg i ditt låtskrivande. I Orsa är Dalapop medarrangörer till en låtskrivarworkshop den 18-20 oktober. Är du intresserad - mejla direkt till hej@dalapop.se. Först till kvarn!

Samproduktion
En av tjänsterna de erbjuder ett fåtal musiker i Dalarna är "samproduktion". Det kan jämföras med en elitsatsning, fast inom musik. Dalapop tar ett övergripande managementansvar för en artist eller band under en tidsbegränsad tid. Detta sker uteslutande inför och under större utgivningar. Artisterna som ingått samproduktion har i flera fall förtur till flera av Dalapops ytor för synlighet.

Inspelning
Inspelningstjänsten som Dalapop erbjuder samverkar med den ideella föreningen Teknikeralliansen som driver inspelningsstudion på Wallingatan 20 i Borlänge. Studion är av hög klass och är främst till för inspelning av professionella produktioner. Då och då arrangerar Dalapop demoveckor där du helt kostnadsfritt får spela in din musik i en riktig studio med producent och tekniker från Teknikeralliansen. Varje akt får en dag på sig att spela in en egenskriven låt och följa hela processen från idé till färdig produktion.


Visst låter det spännande? Läs mer om Dalapops utbud för dig som musiker.


Läs mer om näringslivskontorets andra nyheter:
Krögarträff


//Frida Torsein