Företagsbesök på Grövelsjögården

I fredags besökte vi Grövelsjögården som är ett anrikt företag i Grövelsjöns vackra omgivningar. Grövelsjögården började byggas 1853, och sedan 1927 har turister gästat boendet.


Karin, Runi, Kerstin, Inger, Connie, Kjell och
Frida utanför Grövelsjögården.
Det var Kerstin, Inger och Connie som tog emot oss och berättade om verksamheten. Grövelsjögården har 3 helårsanställda, och familjen Jakobsson har drivit företaget i sex generationer. Logi är verksamhetens kärna, och det finns även en mikrobutik för smågrejer som gästerna kan ha glömt att ta med.

Marknadsföringen sker genom mun till mun och de flesta gästerna är återkommande år till år. Huvuddelen av gästerna kommer från södra och mellersta Sverige. Till Grövelsjögården kommer det grupper, pensionärer och barnfamiljer. Man ser med stor oro på den planerade utbyggnaden av privata fritidshus som förmodligen kommer att bli uthyrningsstugor, uthyrning som sker på andra villkor än vad som gäller för etablerade företag.

Just under oktober och fram till jul är det lågsäsong. Det är även en kort lågsäsong under maj. Vid dessa tider passar de på att gå igenom alla stugor, renovera och fixa med sådant som inte hunnits med under högsäsongen.

Vi vill passa på att tacka för att vi fick besöka er och lära oss mer om ert företag!

Läs mer om andra företagsbesök här:
Fjällbua
ErJa
Älvdalsfönster
Iessn Til
Läs mer om Grövelsjögården


//Frida Torsein