Företagsbesök B&B Turistgården Särna

Den 21 januari 2019 tog Sandra och Arjen över det stora vackra trähuset, som tidigare varit bland annat vandrarhem, ålderdomshem, läkarmottagning och läkarbostad. Den 1 juni öppnade verksamheten ett B&B med 10 rum, som kan ta emot upp till 23 gäster. Turistgården har även ett café, en butik och arrangerar meditationskvällar.
Arjen och Sandra på Turistgården i Särna.
Innan öppningen renoverades rummen och nya möbler köptes in. Sandra och Arjen vill erbjuda sina gäster något extra, såsom bäddade sängar, gästvänlighet med mycket tips på lokala sevärdheter och en serverad frukost med nybakat bröd och ekologiska produkter.

Sandra och Arjen flyttade från Nederländerna till Särna för att få mer tid för sina intressen och naturen. De berättar att de fått ett väldigt vänligt mottagande i Särna. "Det sägs att Särna är den kallaste byn med de varmaste människorna, för oss stämmer det i alla fall gällande de varmaste människorna säger Arjen".

Innan turistgården kunde öppna kämpade Sandra och Arjen med utmaningen att starta företag i Sverige som EU-medborgare utan svenskt personnummer, det var svårt att registrera bolaget och öppna ett bankkonto. Även om kommunens näringslivskontor har varit behjälpliga så har de fått vara starka och envisa.

Turistgården är öppna för samarbeten och har redan nu goda relationer med bland annat Naturum, Rörsjöstugorna, Renbiten, Turistföreningen, Grövelsjö alpacka och Särna Camping.

Om 5 år ser de framför sig, ett stabilt företag och tillräckligt med kunder men inte mer stress och förhoppningsvis en mer utvecklad besöksnäring i Särna - det finns ju så mycket här, inte minst Nipfjället, Yxningåfallen och Fulufjället.Läs om andra företagsbesök:
Företagsstafett hos Mikael Smitz
Företagsstagett på Gustafssons Däck och Sten
Företagsstafett på Siv Holms begravningsbyrå//Frida Torsein