Ko-jobba i Älvdalen

Näringslivssamordnare Frida Torsein besökte i onsdags Lokalen i Älvdalen. Där finns det under torsdagarna möjlighet att hyra in sig på en plats för att "ko-jobba". Det är Hannah Risander som ligger bakom initiativet och för 100 kronor får du om torsdagarna en arbetsplats, wifi och fika.
Hannah Risander

Tankarna kring en plats för att "ko-jobba" började poppa i Hannahs huvud när hon började hyra kontor i Lokalen under tidiga hösten. Eftersom Besparingsskogen beslutat att sälja Lokalen efter årsskiftet är detta med ko-jobbarplats ett test fram till jul. Hannah som själv ibland är på "workation" har inspirerats av detta och såg möjligheterna i Älvdalen.

I Lokalen är det redan ett gäng som hyr kontor, bland annat Sportkullan och Stenis ekonomitjänster. Under torsdagarna fram till jul finns det nu möjligheter för fler att hyra in sig mellan 9-17. Jag frågade Hannah varför man ska hyra in sig:
- För att det är lite roligare att jobba om man ibland får träffa folk och bli inspirerad av andra. Det kan lätt bli lite ensamt som egenföretagare och då är detta ett bra alternativ, säger Hannah.

Hannah berättar att i den bästa av världar skulle hon köpa Lokalen för att fortsätta med "ko-jobbar"-möjligheten men också använda Lokalen till egna event. Då skulle även Lokalen kunna användas som ett nav för annan paketering av aktiviteter och besöksmål i området.

Boka in dig på en ko-jobbardag här!


Läs mer:


//Frida Torsein