Företagsbesök på Älvdalens VVS

I slutet av oktober besökte vi Älvdalens VVS som drivs av Olov Käll, Thomas Jansson och Jan Rytter. Olov och Thomas möte upp och berättade om verksamheten. Företaget har 12 anställda och erbjuder arbeten och tjänster inom installation av vatten, värme, sanitet. De är också certifierade för att utföra tjänster och installation av kyla.
Camilla, Karin, Olov, Thomas, Kjell och Frida
⭐Utsedda som ett av Gasellföretagen i Dalarna 2018 och 2019⭐

Kunderna är privatpersoner, byggföretag och offentlig sektor. Geografiskt arbetar företaget främst i Dalarna och för tillfället har dem uppdrag i Borlänge, Älvdalen, Mora, Idre, Grövelsjön och Sälen. I Älvdalen har de just färdigställt Dragspelslunden och nu arbetar de med det nya köket på restaurang Dalgatan 118. Det finns gott om arbete och dem ser att trenden fortsätter i minst ett år framåt. Företaget samverkar med lokala företag i stor utsträckning, för Olov och Thomas är viktigt att handla och verka lokalt inom kommunen. De säger det fungerar bra, för vi är beroende av varandra allihop.

En stor utmaning för framtiden är kompetensförsörjningen, det är svårt att hitta och rekrytera VVS-montörer. Älvdalens VVS skulle redan idag kunna anställa ytterligare 2-3 montörer. De önskar att det fanns yrkesutbildningar som är anpassade för t.ex VVS-montörer i närområdet. De tar gärna emot lärlingar och har alltid gjort så, då det varit ett bra sätt att praktisera för eventuellt fast anställning. De uppger att kontakten med kommunen fungerar smidigt och dem upplever inte något dröjsmål i tillståndsfrågor eller upphandlingar. Besök Älvdalens VVS.

Vad krävs för att bli ett Gasellföretag?
“Ett gasellföretag ska bland annat omsätta minst 10 miljoner kronor och ha minst 10 anställda. Företaget ska minst ha fördubblat omsättningen mellan 2015 och 2018, ha varit lönsamt och vuxit utan förvärv eller sammanslagningar.” (Källa: Dagens Industri)


Läs mer om våra företagsbesök:
Hotell Älvdalen
Ebbas hälsoterapi
Sjöstugan
Grövelsjögården
Grövälsjön Fjällbageri


/Frida Torsein