Nya stödpaket på gång för företag

Idag höll regeringen en presskonferens om det nya stödpaket som är på gång. Denna gång handlar det om ett så kallat "omställningsstöd" där ett företag med minst 250 000 kronor i omsättning det senaste räkenskapsåret och ett omsättningstapp på minst 30 % ska kunna söka stödet för omsättningstappet under mars och april i år. Syftet är att detta stöd ska kunna bidra till att hjälpa företag ställa om.

Utdrag från pressmeddelandet som kom ut 30 april 2020:
"Syftet är att stödet ska göra det möjligt för företag att överbrygga den akuta krisen och samtidigt underlätta för företag att ställa om och anpassa sin verksamhet. Det kan till exempel vara restauranger som behöver sälja en större del av maten som hämtmat, eller taxiverksamhet som kan ställa om till leveranser. Det kan också röra sig om större tillverkningsföretag som ställer om till produktion av exempelvis sjukvårdsmaterial.

För att ta del av stödet krävs att företaget har haft en omsättning på minst 250 000 kronor under det senaste räkenskapsåret och ett omsättningstapp på minst 30 procent. Omsättningstappet beräknas på mars och april 2020 jämfört med samma månader förra året.

Regeringen kommer att återkomma med mer information om den närmare utformningen av stödet och hur och när man kan ansöka.

Regeringen kommer att överlämna förslaget i en extra ändringsbudget och arbetar för att det ska kunna träda i kraft den 1 juli 2020. Det bygger på en överenskommelse mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet."

Läs hela pressmeddelandet i sin helhet.
Se presskonferensen

Räkneexempel från presskonferensen


Läs mer om näringslivsarbetet:
Frågor och svar om korttidsarbete
Nationella företagsakuten
Kostnadsfri annons i Mora Tidning
Årets Företagare och Årets Nyföretagare 2019
Företagsbesök på Restaurang F & M i Idre
Företagsbesök på Byggevallens elservice
De vanligaste frågorna om stödåtgärderna//Frida Torsein