Företagsbesök i Särna

I torsdags var vi och besökte två företag i Särna. Närmare bestämt Helena Adolfsson på Särna-klippet och Christy Bauer Eriksson som driver Saint & Co. Båda är relativt nystartade företagare som trivs i sina roller som företagare.

Först ut att bli besökt var Särna-Klippet. Helena berättar att hon erbjuder permanent, klipp och färg. Helenas kunder är mest lokala med viss procent från Idre och Grövelsjön.

Christy Bauer Eriksson och Helena Adolfsson

Det som är på gång närmaste tiden är att Helena ska utöka sina öppettider med en dag till i salongen. Just nu klipper Helena på tisdagar och torsdagar. Helena delar lokal med Susanne Olsson (SM-klippet) som klipper på onsdagar och Karoline Persson (Lash & Beauty) som ägnar sig åt fransförlängning och olika behandlingar för bryn, händer och fötter.

Nästa företag att besöka är Saint & Co som bland annat har inredning. Sedan i juli har Christy, som driver företaget, huserat i nya lokalen mitt i byn. Hon startade företaget redan 2020, men pandemin satte det lite på paus. Christy har bott i Särna i 4 år och trivs väldigt bra.

Anledningen till att det blev just en inredningsbutik beror på att Christy älskar inredning och tror att inredning väl i tiden med tanke på boomen i fjällen nu. Hon tror att Särna inom 5–10 år kommer vara större än det är idag på grund av det. Kunderna i butiken är både turister och lokalbefolkningen. Sedan hon bytte lokal har hon sett en ökad försäljning sedan hon bytte lokal.

Ett stort tack till Särna-klippet och Saints & Co för att vi fick besöka er!


Läs mer:
Frukostmöte i Idre
Förstudie Rekryteringslots
Älvdalens företagsmässa 2022
Nyhetsbrev Älvdalens kommun


//Frida Torsein