Företagsbesök på Uvboet

Uvboet och de nya ägarna besöktes den 7 november av Frida Torsein, näringslivssamordnare på Älvdalens kommun, och Ann-Sofie Tenlén, affärsutvecklare på Visit Dalarna. Marita och Martin Antblad som nu driver Uvboet i Åsen tog över vandrarhemmet i februari i år. Om tre månader har de med andra ord drivit företaget i ett år.

Martin och Marita Antblad

Det är i den gamla skolbyggnaden i Åsen, Älvdalen, som vandrarhemmet Uvboet finns. Byggnaden är ombyggd och anpassad för att vara ett vandrarhem sedan skolverksamheten lades ner. Det finns 12 rum och sammanlagt 50 bäddar. Men det är inte allt - det finns även ett litet men nästintill fullutrustat gym, en gymnastiksal, ett biljardbord kök och bastu. Ute på gården finns också en lekplats, en hockeyrink och sommartid även en uppvärmd 25-meters bassäng, hoppborg och studsmatta. Poolen sköts under sommaren om tillsammans med Åsens SK som ser till att bemanna kiosken, ordna aktiviteter och annat.

Det var alltså i februari i år som Martin och Marita tog över vandrarhemmet. De har tidigare arbetat som värdpar för ett hotell i Israel, och det arbetet hade gett dem mersmak att återigen driva en boendeanläggning. Parallellt med företagandet arbetar Marita på Älvdalens kommun medan Martin är den som sköter den dagliga verksamheten på Uvboet.

Under de månader som Uvboet drivits av Marita och Martin har det hänt en hel del - bland annat har de isolerat tak samt satt upp solpaneler på taket.

I somras hade de besök av Trans Am-klubben som bodde där under Musik och Motorfestivalen då de även ordnare med hamburgare till förbipasserande under cruisingen. Nu i vinter har de ett "fira jul"-paket för familjer.

Vi vill rikta ett stort tack till Martin och Marita för att vi fick besöka er!


Läs mer:
Nyhetsbrev näringsliv oktober 2022
Starta eget-kurs
Företagsrådgivning för etablerade såväl som nya företagare
Tjugoförsta företagsstafetten - Blybergs el


//Frida Torsein