torsdag 24 april 2014

Företagarna Älvdalen bjuder in till "heta stolen" och vårfest

Den 16 maj är det mycket som händer - först arrangerar företagarna "Heta stolen" för politiker under devisen #4 av 5 jobb skapas i småföretag, och detta följs av en vårfest på Hotell Älvdalen.

företagarna Älvdalen  vill bjuda in lokalpolitikerna i kommunen till “Heta stolen” Tingshusparken, på scenen den 16 maj kl 17.00. Syftet med denna "Heta stol" är att inför valet i höst ha en dialog mellan företagare, politiker och åhörare. Alla är välkomna!

På scenen kommer Nils-Åke Norman (M), Kjell Tenn (C), Peter Egardt (S), Peter Nygren (FP), Lisbeth Mörk-Amnelius (Kommunlistan), Alli Qvicker (MP) och Thomas Wiklund (KD).

En del av de frågor som företagarna Älvdalens samlat in är: Göra Älvdalen mer attraktivt att flytta till – bättre skolor – saker för ungdomar för att locka hit mer folk –Mer utveckling av turism – Bättre arbetsförmedling – Viktigt att våra politiker verkar för att göra lokala upphandlingar – Marknadsföra kommunen bättre – Bygg/rusta upp järnvägen till industriområdet Märbäck – Bättre informationsskyltar vid infart industriområde och Älvdalens kommun skyltar – Hur får vi de befintliga företagen att vilja utveckla och satsa /växa i framtiden?  Strategi för hur vi får fler företag att etablera sig i Älvdalens kommun. Detta är bara ett axplock av alla frågor som kommit in – mer frågor blir det den 16 maj.

Eftersom företagarna Älvdalens “motto” är att påverka och göra näringslivets röst hörd, och målsättningen är att stärka och skapa ett bra företagsklimat i bygden arrangerar de denna politiska frågestund i Tingshusparken.

Efter "Heta stolen", klockan 19.00, blir det först mingel med fördrink på Hotell Älvdalen. Kl. 19.30 är det dags för middag och en föreläsning av Lars Bälter med titeln "Värdskap och varumärke". Efter middagen blir det underhållning av Cirkus Dieck och dans. Fram till klockan 02.00 kan ni passa på att nätverka.

Vårfest på Hotell Älvdalen/Hagström efter "Heta Stolen" på scenen i Tingshusparken.


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2014/03/foretagarna-alvdalens-arsmote.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2014/01/hjalp-oss-att-utse-arets-foretagare-och.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2014/01/foretagarna-sig-har-fatt-ny-ordforande.html//Frida Torsein