onsdag 10 september 2014

Samrådsmöte - företagen mötte politikerna

Torsdagen den 4 september hölls ett så kallat samrådsmöte mellan företagare och politiker i kommunen, på Kyrkbacksgården i Särna.

Benny Tator och Ulf Jönsson
Företagen hade i förväg fått skicka in sina frågor till näringslivskontoret, som sedan sammanställt alla frågor. Det kom in mycket viktiga frågor, men eftersom tidsutrymmet bara var två timmar fick dessvärre en del frågor sållas bort.

Peter Egardt samtalar med några av åhörarna
Det var sex politiker som var med och debatterade aftonen den 4 september; Annelie Qvicker - Miljöpartiet, Tomas Wiklund - Kristdemokraterna, Peter Egardt - Socialdemokraterna, Östen Sjögren - Kommunlistan, Nils-Åke Norman - Moderaterna och Kjell Tenn - Centerpartiet. Tyvärr fick Folkpartiets representant förhinder.

På mötet var det ett 20-tal åhörare, och aftonens upplägg var väldigt tajt - varje politiskt parti fick en minut var att besvara de frågor som ställdes utifrån dagordningen, och med anledning av det fanns inte riktigt utrymme för spontana frågor. Politikerna stannade kvar en stund efter mötet för att svara på de spontana frågorna från mötet och de frågor som vi inte hann ta upp under debatten.

Östen Sjögern KL, Kjell Tenn C och Nils-Åke Norman M
De frågor som ställdes gällde bland annat kontanthantering, Lagen om offentlig upphandling (LOU), busstrafiken, bussgods och bankfrågor.Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2014/05/kommunstyrelsen-tog-del-av-fragorna.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2014/08/nyhetsbrev-augusti-2014-pa-gang-ung.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2014/07/nyhetsbrev-maj-juni-juli-2014.html//Frida Torsein