måndag 25 maj 2015

Frukostmöte i Älvdalen

I onsdags var det frukostmöte i Älvdalen, närmare bestämt i Salems lokal på Dalgatan. Strax över 40 personer deltog och dagordningen för morgonen hade ett varierat utbud.

Kersti Viklund, Salems föreståndare
Först ut var Kersti Viklund, som är föreståndare på Salem. Hon berättade om den nya verksamheten som de startat genom café och loppisverksamheten, under namnet Iessn till, som nyligen öppnat på Dalgatan - passa på att gå dit vettja!

Karin Hellström, Företagarna
Älvdalens ordförande
Karin Hellström, Företagarna Älvdalens ordförande berättade om företagarnas arbete som sker både på regional, lokal och nationell nivå. Hon berättade även vilka som sitter i styrelsen, och jag tänkte att alla kunde få ta del av dem här: Jennie Tegnér (vice ordförande) Byggvaruhuset, Eva Pettersson LP Skog, Marie Graf Muskler i Form, Mikael Nilsson Dalgatan 118, Stefan Graaf Siljan Gourmet, Klas Eriksson RV El och Christer Hed Deddata.

Maria Rydqvist berättar om VM-förberedelserna
och bedrifterna för frukostmötets ca 40 deltagare.
Maria Rydqvist berättade om sitt bragdår och om förberedelserna inför VM i Falun 2015. Hon berättade att hon inte riktigt hade trott att hon skulle få vara med på VM, av olika anledningar. Men tack vare hårt arbete och ett visst mått av tur kom hon med och tog VM-silver i stafetten samt en fjärdeplats. Vi är glada och stolta att ha Maria Rydqvist i vår kommun - vi ser fram emot att se mer av henne. Visste du förresten att Maria i år även vunnit Jämlikhetspriset som föreningen Jämlikhet Norra Dalarna delar ut?

Sabina Sparr, Nodava, Ove Röngård, SITA/SUEZ
och Margareta Eriksson, Älvdalens kommun
Nodava genom Sabina Sparr, Älvdalens kommun genom Margareta Eriksson och Ove Röngård genom SITA/SUEZ berättade om hur företagen ska använda sig av återvinningscentralen, och vad som gäller för företagare med avfallshantering, eftersom det finns en del regler på myndighetsnivå.

Örjan Stefansson, som relativt nyligen tillträtt som väg- och gatuansvarig på Älvdalens kommun, berättade om att det snart kommer ut en upphandling som rör snöröjningen av de kommunala vägarna i hela kommunen. Kontakta honom för mer information: orjan.stefansson[at]alvdalen.se. Anders Barke, kommunens fiberansvariga, berättade att en gräventreprenad är på gång att komma ut, närmat i norra kommundelen, men även i södra inom kort. Kontakta Anders: anders.barke[at]alvdalen.se. Sune Estenberg berättade om det antal direktupphandlingar som snart är aktuella för det kommunala lokal- och fastighetsbolaget, och dessa kommer inom kort att få ett alldeles eget blogginlägg här, så håll ögonen öppna.

Christina Holback, förvaltningschef,
Samhällsutvecklingsförvaltningen
Christina Holback, förvaltningschef för nya Samhällsutvecklingsförvaltningen, presenterade sig på frukostmötet. Hon berättade om vem hon är och vilka erfarenheter hon tar med sig till vår kommun. Christina kommer senast från Falu kommun, där hon bland annat varit högst delaktig i VM-förberedelserna.

Under den nya, och fasta punkten "Företagens 1-minutare" berättade Annet Reijntjes, som driver butiken Fjäril tillsammans med sin man Johnny, om att de erbjuder diverse blomsterarrangemang. De kan hjälpa dig med blomsterarrangemang till begravningen, festen eller kanske du vill ha något fint utanför din butik eller bostad? Besök Fjärils facebooksida för kontaktuppgifter och mer information: https://www.facebook.com/Fjaril.Alvdalen.

Företagens 1-minutare avslutades av Sofia Tiger som ar ansvarig på Naturum och Fulufjällets Nationalpark. Hon berättade om det stora antalet besökare som kommer till nationalparken - närmare besämt ca 28 000 personer per år om jag inte minns fel, och tillsammans kanske vi kan få dessa att stanna ännu längre i vår kommun. Vill du prata mer med Sofia för att kanske diskutera olika samarbetsmöjligheter, kontakta henne: sofia.tiger[at]lansstyrelsen.se, 010-225 03 66.


Jag vill passa på att tacka alla deltagare, såväl er som presenterade er och er som besökte frukostmötet. Jag hoppas att vi ses igen på nästa frukostmöte den 26 augusti!


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2015/02/frukostmote-pa-hotell-alvdalen.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2014/12/frukostmote-pa-salem-10-december.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2015/03/samanfattning-av-frukostmote-i-alvdalen.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2015/04/valkommen-pa-frukostmote-pa-idre-4-maj.html


//Frida Torsein