onsdag 26 augusti 2015

Frukostmöte på Hotell Älvdalen

Idag hölls frukostmöte på Hotell Älvdalen där vi bland annat fick lyssna på Årets Företagare i Älvdalen Sportkullan, Företagarna Älvdalens styrelsemedlem Marie Graf som driver Muskler i form, Ia Engström på Zences och mycket mer. Drygt 40 besökare kom för att lyssna och nätverka.

Eva Pettersson och Karin Hellström
Karin Hellström, ordförande i Företagarna Älvdalen, var först ut och hon berättade om Företagarnas verksamhet. Karin berättade även den tråkiga nyheten att hon ska på andra äventyr - hon flyttar till en kommun i södra Sverige i oktober. Vi vill passa på att tacka Karin Hellström för hennes insatser både som entreprenör i kommunen och som tidigare anställt i Älvdalens kommun, och ett stort lycka till! Vi hoppas få höra mer av dig framöver, Karin!

Marie Graf
Marie Graf, som driver Muskler i form, och som även är ny som styrelsemedlem i Företagarna Älvdalen gav ett inspirerande och professionellt intryck under sitt anförande. Hon berättade om att hon triggas av att göra sådant som folk inte tror ska gå, om sin väg till dit hon är idag som kantats av både rosor och törnen. Du som har en kropp som behöver omvårdnad - besök Muskler i form!

Cathrine Mörk
Cathrine Mörk, som driver Sportkullan (som i år även är Årets Företagare i Älvdalens kommun) tillsammans med systrarna Anne och Marie Mörk, berättade om sin verksamhet och en av årets höjdpunkter - Adventure race! Cathrine visade en film från årets race - som varit välbesökt både av deltagare och människor som varit med och tittat och hejat på deltagarna. Cathrine avslöjar att det blir ett Adventure race även 2016, den 16 juli. Det det ser vi med spänning fram emot.

Vi passade på att berätta om vilka aktuella upphandlingar som nu finns ute, och du kan klicka här för att komma direkt till dem. Så här ser det nu ut på upphandlingsfronten:
- Ramavtal avseende löpande golvarbeten (Mora kommun står det men det gäller även Älvdalens kommun)
- Kontors- och skolmaterial (Älvdalen, Mora och Orsa)
- Förnyelsebar närvärme till Mora Flygplats

Anders Barke passade på att berätta om fiberutbyggnaden i Älvdalens kyrkby. I våras fanns grävarbeten ute för entreprenörer att lägga anbud och nu har grävningen pågått under en period. Stora delar av Kyrkbyn har fiberslangen redan grävts ner, medan andra dela inom kort är på gång. Anders tror att vi är på god väg mot målet att 90% av Älvdalens kommuns befolkning ska ha tillgång till fiber år 2020.

Anders Barke
Under rubriken kommuninformation fick vi ta del av information om den VA-plan som kommunen just nu tar fram, samt Översiktsplanen som ska visa vilka områden som industriverksamhet lämpar sig bäst för, vilka områden som man ser det bäst att bygga hus, strandskydd och mycket mer kommer inrymmas i den nya översiktsplanen. Just nu pågår även arbetet med att ta fram en ny näringslivsstrategi som ska sträcka sig över denna mandatperiod. Näringslivskontoret skickade under sommaren ut en enkät till företagen i kommunen för att få inspel till strategin. Strategin ska på remiss till Företagarna Älvdalen och Företagarna Särna-Idre-Grövelsjön.

Inger Nyberg
Inger Nyberg berättade om visionsarbetet som kommunens fullmäktigeberedning just nu är ute i terrängen för att samla input till. Hon berättade att de fått mycket positiva kommentarer på att de är ute och träffar kommunens medborgare och besökare. Inger berättade att de fått in ca 200 idéer och att det nu förpliktigar - nu ska de sortera dessa och se till att det blir resultat av alla inspel.

Ia Engström
Ia Engström som driver företaget Zences berättade om sin verksamhet - hon har just nu fullbokat och kö för sina yogakurser. Hon passar även på att fortbilda sig samtidigt som hon arbetar, och förutom yoga ägnar hon sig åt stresshantering, massage och mycket mer. Besök Zences och boosta din kropp och själ!

Torbjörn Wallin
Torbjörn Wallin berättade om årets Musik- och motorfestival - som slagit flera rekord i år. Ett av dem är att det har varit många fler som varit här hela veckan och inte bara under helgen. Inte bara handlare utan även föreningar i kommunen får stora ekonomiska fördelar av festivalen, och vissa handlare upplever Musik- och motorhelgen som bättre än jul- och påskhelgerna. Antalet besökare på bilutställningen på Älvdalens Flygfält var även det större än tidigare år. Nu vill arrangörerna av Musik och motorfestivalen veta om det är lika stort intresse från föreningslivet, näringslivet och alla oss andra för att driva en festival även 2016, som då skulle bli för 15:e året i rad!

Marit Norin
Sist ut var Marit Norin, som arbetar på Älvdalens utbildningscentrum, och dels driver Happy Älvdalen. Marit berättade att det nästa vecka, den 2 september, är UF-kickoff där det bland annat blir en kostnadsfri föreläsning för alla på Bion, mellan kl. 08.30-09.30. Mellan kl. 10.15-11.45 är det speeddating i Cafeterian på Älvdalens utbildningscentrum där företagare i vår kommun gärna får komma för att träffa UF-ungdomarna. Marit berättade även om Happy Älvdalen, som mister en av de aktiva i sin verksamhet, i och med att Karin Hellström drar vidare på andra äventyr. Happy Älvdalen visar upp Älvdalens alla möjligheter med olika inriktningar: livsstil, besöksliv och näringsliv.

Vi hoppas att ni besöker oss på nästa frukostmöte den 21 oktober, där vi bland annat kommer att få information om LEADER och LEADER Dalälvarna genom verksamhetsledare Christina Lindfors. Boka in det redan nu: Hotell Älvdalen, 21 oktober kl. 07.30-09.00. Välkommen!


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2015/06/sammanfattning-av-vart-forsta.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2015/05/nytt-datum-valkommen-pa-frukostmote-ons.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2015/05/frukostmote-i-alvdalen.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2015/04/valkommen-pa-frukostmote-pa-idre-4-maj.html


//Frida Torsein