Fjärde företagsstafetten: Älvdalsfrakt

Profil46 skickade stafettpinnen vidare till Älvdalsfrakt som vi besökte för ett par veckor sedan. Företaget drivs av Jon Hedlund, Leif Johansson och Hans-Erik Wallin och har 15 anställda.
Leif Johansson och Jon Hedlund
Företagsstafetten: Älvdalsfrakt AB
Ägare: Jon Hedlund, Leif Johansson & Hans-Erik Wallin
Besöksadress: Villavägen 55
Anställda: 15

Berätta om Er företag / tjänster / produkter:
Älvdalsfrakt är ett företag inom logistik, transport, vägunderhållning och entreprenad.

Hur kommer det sig att ni startade det här företaget?
Bolaget grundades på 1930-talet av Jons farfars far, och nu har vi valt att utveckla med fler delägare och fler tjänster.

Vart är ni om 5 år?
Vi har som mål att fortsätta utöka våra tjänster, som vårt företag med medarbetare kan erbjuda. En viktig del i den processen är att behålla vår goda kvalité och service till kunderna. En del av det arbetet gör vi genom organisations genomgång för att hitta smartare lösningar ,vi har anställt arbetsledare och själva fått spendera mer tid på kontoret, men gemensamt hos oss delägare är att vi gärna vill tillbringa mer tid i driften.

Vad har ni på gång just nu?
Vi färdigställer markarbeten just nu ,det är mycket timmertransporter och vi har också börjat med förberedelser inför vinterväghållningen.

Hur samarbetar ni med andra företag i Älvdalen?
Mycket, vi värdesätter bra samarbeten och goda relationer med våra branschkollegor, underleverantörer och andra företag i Älvdalen.

Vad är det bästa med att vara företagare i Älvdalen?
Det är nära till varandra och litet på ett bra sätt, vi är beroende av varandra och våra samarbeten, på en liten ort finns kunskapen om varandras styrkor och kapacitet.

Något ni saknar eller vill ha hjälp med?
Ser gärna att man arbetar med kompetensbristen, vi är beroende av bra medarbetare som är villiga att utvecklas och ta ansvar.

Älvdalsfrakt AB skickade oss vidare till Lotta på Stenis ekonomitjänster AB. Läs mer om Lotta och hennes företag onsdagen den 30 oktober kl 08:00.Läs mer om våra andra företagsbesök:
Profil46 och Anglerman fishing adventures
ErJa mur & kakel
Älvdalsfönster


//Frida Torsein