Samanställning av näringslivsfrämjande kommande aktiviteter

Varsågod här kommer en samanställning av utbildningar och träffar som arrangeras i höst. Kommande evenemang och aktiviteter samt utmärkelser.

Utbildning och träffar- Tre kostnadsfria träffar kring digitaliseringens möjligheter kommer att arrangeras här hos oss i höst om intresse finns och anmälningar kommer in. Det är för dig som vill stärka digitaliseringen och konkurrenskraften i företaget. Läs mer här!

- Är du nyfiken på hur det är att driva ett E-handels företag eller kanske driver du ett e-handelsföretag och vill bli bättre. Nu erbjuds du att träffa Dalarnas mest framgångsrika e-handlare. De kommer att berätta om sina erfarenheter, hur man lyckas med sin e-handel. De kommer helt enkelt att dela med sig av de bästa tipsen och deras lärdomar kring hur du lyckas med e-handel. Läs mer här!


- Utvecklar du eller vill du utveckla produkter till besökare? Du erbjuds nu en unik möjlighet att kostnadsfritt delta i Produktlabb Outdoor, en workshop-serie om tre träffar med fokus på produktutveckling mot en internationell marknad. Dessutom får du tre timmars individuell coachning av processledaren Barbro Trum. Läs mer här!


- Vill du stärka ditt företags profil? Är du företagare inom besöksnäringen i Dalarna då bjuds du härmed in till Kurbits Design vilket är ett fördjupningsprogram för företag som vill stärka sin profil. Ju mer genomtänkt och tydlig företagets identitet och formspråk är, desto lättare skapas rätt förväntningar och rätt känsla hos besökarna. Läs mer här!


- Vår ”nya” Alkoholhandläggaren Sten-Erik Eriksson vill informera om en informationsdag för krögare, taxi, hotell och boendeföretag, kring prostitution och människohandel. Läs mer här!- Spara datumet! Krögarträffen kommer att genomförs den 7 november i Idre. Information kommer längre fram, men ni kan reservera datumet.

- Spara datumet! Arrangemang, Ansvarsfull alkoholservering, där fokus kommer att ligga på narkotika i krogmiljö” / genomförs den 12 samt 13 december i Idre. Detta kommer att arrangeras i samverkan med Idrefjäll och Sälenfjällen. Information kommer längre fram, men ni kan reservera datumet.


Evenemang och aktiviteter


Företagarkonferens Älvdalens kommun Vision 2030
Företagarna Älvdalen och SIG bjuder in företag, kommun och politiska partier till den vart annat årliga konferensen som handlar om att stärka företagsklimatet i kommunen.
Boka in helgen 16–17/11 i Grönklitt Orsa. Läs mer här!
   

Frukostmöte i Älvdalen

Den 22 augusti var det frukostmöte i Älvdalen, där vi fick lyssna till bland annat Almi företagspartner, Siljagruppen företagshälsovård, Visit Dalarna och Leader DUO och mycket mer. Läs mer om frukostmötet här!
Kommande frukostmöten
Eftersom företagarorganisation kommer att arrangera företagarkonferensen i november så har vi tillsammans med Företagarna valt att koncentrera oss på tre frukostmöten under hösten. Vid behov av fler frukostmöten kommer vi att planera in fler efter hand.
28 november i Idre
5 december Älvdalen
Älvdalens företagsmässa 10–11 maj 2019
Bokningar är i full gång. Säkra din plats redan nu.
Läs mer här!
Utmärkelser

Johan Renström, Johanna Malm och Henrik Lindh

Årets företagare och nyföretagare
Vi vill passa på att göra en extra hyllning till årets nyföretagare 2017 i Älvdalens kommun som är Johanna Malm – Johannas Flora. Samt Årets företagare 2017 som är bröderna Henrik Lindh och Johan Rehnström – Globisen AB som är företaget bakom skistart.com, climbing247.se, multitriathlon.se och klubbskistart. Läs mer här!


Stort GRATTIS!


Årets förening. Företagarna SIG (Särna Idre Grövelsjön) blev Årets förening av 270 i Sverige
Den fina nomineringen lyder: ”Den lilla föreningen som drivit fram Älvdalsmodellen - ett lyckat samarbete mellan näringsliv, kommun och invånare som gett alla en stark framtidstro. De hittar ständigt nyskapande lösningar för att attrahera företag inom olika branscher. De är en positiv kraft att räkna med. Stefan Nordin är ordförande i Företagarna SIG. Läs mer här!   

// Karin Ardefelt och Lis Karlsson

                                                                                                                                                                                                     

Rekrytera personal – Dra åt skogen filmer


Många av våra företag har svårt att rekrytera personal. Vi vill arbeta tillsammans med er för att få fler människor till vår kommun. Hjälp gärna till och sprid våra ”inflyttarfilmer” Dra åt skogen. Filmerna hittar du här!


// Karin Ardefelt och Lis Karlsson