Femtonde företagsstafetten - Lövåsgården

Grövelsjön Booking skickade oss vidare till Lövåsgården. Anders Doverskog mötte upp och berättade om verksamheten som han och hans fru Linda tog över i maj 2015.
Anders Doverskog, Lövåsgården
Sedan övertagandet har de varsamt renoverat hotellet och känslan är hemtrevlig. Deras mål har varit att skapa ett personligt och varmt litet hotell. Under högsäsong är det 10-11 personer som arbetar på hotellet. Majoriteten av gästerna på Lövåsgården är par som reser utan barn.

Hotellet har 23 rum och 55 bäddar och Anders berättar att de haft en positiv utveckling de senaste åren och de har märkt en uppgång av fler internationella gäster, främst danskar de senaste åren.

Samverkan mellan de olika aktörerna inom besöksnäringen i Grövelsjön är god och det finns samverkan inom både personal, marknadsföring och företagen rekommenderar varandra till turisterna. I renoveringen har Lövåsgården anlitat lokala hantverkare. Det skapar en trygghet och när det är kris på julafton och värmepannan gått sönder kan hantverkaren komma.

Det bästa med att vara företagare är friheten, entreprenörskapet och livsstilen. Andres och Linda anser att driva Lövåsgården är ett livsstilsföretagande.

Lövåsgården skickar oss vidare till Björn på Experience Grövelsjön.


Läs mer om företagsstafetterna:
Grövelsjön Booking
Idre Turistservice
Stråkens El
Idre Entreprenad
Perssons åkeri
Mikael Smitz//Frida Torsein