Fjortonde företagsstafetten - Grövelsjön booking

Idre Turistservice skickade oss vidare till Grövelsjön Booking AB som drivs av Susanne Karlsson och Stefan Korssjön sedan 2014. Företaget erbjuder stugservice och förmedling av stugor i Grövelsjön.
Susanne Karlsson, Grövelsjön booking
Totalt har de ca 60 stugor till uthyrning och dessutom tillsyn på ytterligare ca 60 stugor. Tillsynen kan bestå av igångsättning av värme, vatten och kylskåp, skottning och återkommande tillsyn.

Att besöksnäringen i Norra Dalarna ökat är något Susanne märkt av, nu är det främst november, december och maj som är lågsäsong när det gäller stuguthyrning i Grövelsjön.

I framtiden hoppas Susanne att dem kan vara 2 anställa inom bolaget och att stugorna går att boka via hemsidan. Susanne berättar att det finns en god samverkan mellan de lokala företagarna och alla hjälps åt. Grövelsjön Bookings lilla stugförmedlingsstuga fungerar ofta som en liten turistbyrå för besökarna i närområdet och i stugan finns även lite souvenirer, hjortronsylt och lite skafferiprodukter.

Susanne berättar att det bästa med att vara egen företagare är friheten och möjlighet till egen planering, utmaningarna kan vara många men man lär sig lösa diverse problem, och belöningen består av nöjda gäster och stugägare. Vid övertagandet av Grövelsjön Booking fick Susanne och Stefan stöd och rådgivning av Karin Ljudén på näringslivskontoret.

Grövelsjön Booking skickade oss vidare till Lövåsgårdens Fjällhotell.

Frida och Camilla tackar för ett trevligt besök i vackra Grövelsjön!Läs mer om företagsstafetterna:
Idre Turistservice
Stråkens El
Idre Entreprenad
Perssons åkeri
Mikael Smitz
Gustafssons åkeri och Gustafssons Sten
Siv Holms begravningsbyrå
Johannas Flora
Stenis ekonomitjänster//Frida Torsein