onsdag 2 juli 2014

Årets nyföretagare i Älvdalens kommun 2013

Nu har vi äntligen korat årets nyföretagare i Älvdalens kommun 2013. De som i år korats, för det är ett par, vilka är verksamma i Nornäs inom besöksnäringen. Vi passade på att överraska dem idag med nyheten.

Så här lyder motiveringen:
Årets nyföretagare i Älvdalens kommun 2013 är ett driftigt par, som skapat sig ett helt nytt liv i ett helt nytt land. Dessa entreprenörer har varit verksamma sedan 2012 och har på kort tid lyckats få sin verksamhet i full drift genom engagemang, envishet och nyfikenhet. Årets nyföretagare är entreprenörer som drivs av en stor vilja, stort engagemang och stor handlingskraft.

Christiane och Tom Schreiber på Schweden Aktiv.
Älvdalens kommun vill lyfta fram Christiane och Tom SchreiberSchweden Aktiv som Årets Nyföretagare 2013 i Älvdalens kommun.

Tom och Christiane har skapat sig ett helt nytt liv och ett helt nytt företag i Sverige efter flytten från Tyskland. På kort tid har de lyckats skapa ett livskraftigt företag i Nornäs. De har byggt om Nornäs gamla skola och utvecklat ett populärt Bed and Breakfast. Christiane och Tom Schreiber är goda förebilder för andra företagare och visar att man med vilja, mod och initiativrikedom kan komma långt – inte bara genom att flytta från ett land till ett annat, utan även genom att målmedvetet utveckla ett framgångsrikt företag.

Frida på näringslivskontoret läser upp motiveringen för Christiane och Tom Schreiber, och till höger syns även Nisse Schmidt som kommer att ta med denna nyhet.
Under invigningen av musik och motorfestivalen torsdagen den 7 augusti klockan 15.00, kommer vi att dela ut ett pris till årets nyföretagare, så vi hoppas att ni kommer och är med och firar då.

Vi vill lyckönska Tom och Christiane och ser fram emot den fortsatta utvecklingen av Schweden Aktiv i Nornäs!


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2014/01/hjalp-oss-att-utse-arets-foretagare-och.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2012/08/arets-foretagare-och-arets-nyforetagare.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2013/03/frukostmote-i-alvdalen-20-mars.html
//Frida Torsein