onsdag 27 augusti 2014

Frukostmöte i Älvdalen

Idag hade Älvdalens kommun i samarbete med Företagarna Älvdalen frukostmöte på Hotell Älvdalen. Ett 30-tal personer besökte mötet och nedan kommer en kort sammanfattning av morgonen.

Första punkt på dagordningen fick Eva Pettersson, ordförande i företagarna Älvdalen. Hon berättade om olika aktiviteter som de bedrivit under året och tryckte på vikten av att företagen ställer upp som rådgivare till de blivande UF-företagen på Älvdalens Utbildningscenter. I år pekar trenden mot att det kan bli över 30 UF-företag på skolan, och dessa elever är i stort behov av en rådgivare. Anmäl ditt intresse som rådgivare till cecilia.kihlman@alvdalen.com.

Skolchef Lars Lissman
Andra punkten blev Älvdalens kommun, där vi informerade om att den nu är Karin Hellström, Karin Hellström affärsutveckling och kommunikation, är inhyrd som företagsrådgivare genom projektet W7. Kontakta Karin när du vill ha företagsrådgivning: info@karinhellstrom.se eller ring 072-712 40 90.

Den 7 oktober är det dags för Swedbanks och Arbetsförmedlingens satsning "Unga jobb" där företag bjuds in att medverka på en speed meeting, för att träffa ungdomar som står långt från arbetsmarknaden. Träffen är i Mora, Arbetsförmedlingens lokaler, mellan kl. 10-12 den 7 oktober.

Stefan Linde berättade om fiberutbyggnaden i kommunen samt de indikationer som kommuner har fått från Migrationsverket att det kan komma att blir fler tillfällen för oss att ta emot flyktingar. Sist presenterades vår nya skolchef Lars Lisspers, som faktiskt gick på gymnasiet här i Älvdalens kommun. Han kommer närmast från Orsa som rektor, och började hos oss i augusti.

Sportkullan - Adventure race
Tredje punkten stod systrarna Mörk för - Marie, Cathrine och Anne. De berättade om den tävling som de arrangerat under juli, där lag om minst tre kvinnor varit med i ett sk. adventure race. De fick ta sig olika sträckor i de tre kommunerna Älvdalen, Orsa och Mora medelst cykel, fötter och madrasspaddling. Nästa sommar, med start 11 juli kommer de att köra ännu en tävling, och denna gång kommer målgången att vara i Älvdalen.

Linnéa Johansson - SITE
Tatjana Summermatter på Visit Idre och Linnéa Johansson på SITE (Sälen, Idre, Trysil, Engerdal) berättade om arbetet med att kartlägga och stödja företag inom besöksnäringen. Flygplatsen i Rörbäcksnäs kommer att påverka hela vår kommun, och det gäller att företagen är förberedda på det nya klientel som kommer att besöka oss när flygen börja landa i Rörbäcksnäs. Vill du träffa Linnéa för att veta mer finns här kontaktuppgifterna: 0280-187 17 eller linnea.johansson@salen.se.
Jürgen Smolle - Handelsbanken

Jürgen Smolle, som är ny kontorschef på Handelsbanken i Mora, som sedan i våras har filial i Älvdalen presenterade sig. Han hade under gårdagen åkt runt i vår kommun för att träffa de kunder de har här.

Sist ut var Göran Eriksson, som är försäljningschef på Clear Sense - som tidigare hette Lokaldelen. Företagarna Älvdalen och Clear Sense har idag ett avtal, och Göran berättade om deras produktkatalog och vad de erbjuder företag, som exempelvis Google Adwords.


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2014/05/frukostmote-pa-hotell-alvdalen.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2014/05/frukostmote-pa-kyrkbacksgarden-i-sarna.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2014/05/frukostmote-kyrkbacksgarden-i-sarna-20.html//Frida Torsein