Idre Himmelfjälls invigning den 17 december

I tisdags invigdes Idre Himmelfjäll, som är den första nybyggda fjällanläggningen på över 30 år i landet. Klockan 11 började invigningen och flera hundra personer deltog på invigningen i det magiska vädret. Dagen till ära bjöds det på gratis skidåkning backarna.

Tomteland bjöd under invigningen på underhållning, som blandades med tal. Först ut var Idre Himmelfjälls VD, Torbjörn Wallin. Hans tal följdes av Staffan Derning, som är den som för 32 år sedan såg visionen Idre Himmelfjäll under en skidtur med sin fru.
Kung Bore och Vinterdrottningen
Efter att Tomtelands karaktärer, Kung Bore och Vinterdrottningen klivit upp på snöscenen, var det dags för Gerteric Lindqvist, som är ordförande för Idre Himmelfjäll, att hålla ett hjärtligt tal. Kjell Tenn, kommunstyrelsens ordförande i Älvdalens kommun, var näste man att tala.
Ett vintrigt Idre Himmelfjäll
Efter ett musikstycke i Tomtelands regi, blev det sedan dags för Dalarnas landshövding, Ylva Thörn att hålla ett kort tal. Efter Ylva blev det regeringsrepresentanten Peter Hultqvists tur att tala. Tillsammans sjöng alla deltagare och talar nationalsången, och därefter välsignade kyrkoherde Ann Sofie Näslund anläggningen. Själva invigningen av anläggningen kanske kan säga ha skett, dels av alla besökare som åkte i backarna under dagen, men även av de alpinstjärnor som gjorde premiäråk i backen vid 6-stolsliften. De som åkte var  alpinåkarna Frida Hansdotter, Pernilla Wiberg, Anna Ottosson, Kajsa Kling och Jens Byggmark.
Alpinåkarna tillsammans med Idre Himmelfjälls sagofigurer
Jätteroligt att det är just i vår kommun som denna sprillans nya skidanläggning finns! Eftersom det verkar vara i 30-årsintervaller som nya anläggningar invigs, är det extra kul att det är i Älvdalens kommun det händer. Vi önskar Idre Himmelfjäll ett stort lycka till och tack för att vi fick vara med på invigningen!


Läs mer om näringslivsarbetet:
Frukostmöte på Idre Himmelfjäll
Företagsbesök på Byggevallens el och Jannicas Ayurvediska
Företagsbesök E. Nymans åkeri
Företagsbesök Turistgården i Särna
Företagsstafett hos Mikael Smitz
Kompetensförsörjningsträff VVS och el//Frida Torsein