Sjuttonde företagsstafetten: Sweden Runners

Björn på Experience Grövelsjön skickade oss vidare till Sweden Runners i företagsstafetten.

Ägare: Petra och Marcus Ekenstierna
Petra och Marcus Ekenstierna träffade oss i deras nya butik/kontorslokalen på Dalgatan mitt i byn. Petra och Marcus har ett brinnande intresse för friskvård och rörelse med fokus på löpning.
Petra och Marcus Ekenstierna, Sweden Runners
Berätta om Ert företag/tjänster/produkter: 
Sweden Runners är en idrottsförening med ca 1 000 st medlemmar över hela Sverige. Verksamheten innefattar löpargrupper på 14 st olika orter med totalt 16 grupper. Deras träning i löpargrupperna riktar sig till nybörjare till den vane löparen och dem lägger stor vikt vid att man ska kunna träna tillsammans oavsett vilken nivå man befinner sig på. De arrangerar tävlingar som riktar sig till både motionären och elitlöparen samt träningsresor för motionären. De har kontor i centrala Älvdalen där de också har en nystartad butik. Petra och Marcus arbetar heltid inom bolaget och just nu söker de efter en kollega som kan utveckla verksamheten ytterligare

Hur kom det sig att ni startade det här företaget?
Företaget startades efter en livsstilsförändring, där löpningen blev en del i Petra och Marcus rehabilitering, tanken var att starta upp en liten löpgrupp i Trelleborg där de bodde. Men efter att Petra kommit in på Älvdalens utbildningscentrums guideutbildning tog livet en vändning. På kort varsel flyttade de upp till Älvdalen. I Älvdalen hittade de lugnet och satte stort värde på naturen och möjligheterna att förverkliga sitt intresse för friskvård och löpningen. Därmed kom idén om Sweden Runners.

Hur ser företaget ut om 5 år: 
Om 5 år så har vi flera anställda med målet att få hela Sverige att röra på sig. Vi kommer att erbjuda träning ifrån norr till söder i Sverige och i vårt utbud med träning, PT-träning, tävlingar och resor kommer det att finnas nåt som passar alla. Vi kommer att arbeta med företag och erbjuda företagsträning och evenemang anpassade för just ditt företag. Vi är då den största löparverksamheten i Sverige med de gladaste medlemmarna.

Vad har ni på gång just nu:
Just nu jobbar vi med att utveckla företagsträning och PT-träning vilket vi hoppas på att kunna erbjuda inom kort. Vi jobbar också hela tiden med våra sponsorer och samarbetspartners för att hela tiden utveckla det medlemskap vi har idag. Vi har kanske redan Sveriges förmånligaste medlemskap med fri löpträning och en mängd rabatter men det kan alltid utvecklas och bli bättre. Sen jobbar vi mycket med butiken här i Älvdalen där man kommer att hitta unika löparmärken på skor och kläder. Vi planerar för en hel del event men, just nu i coronatider, får vi tyvärr ligga lite lågt på den fronten och avvaktar utvecklingen.


Vi har ett bra samarbete med lokala företag och i dagarna så tar vi emot en praktikant med intresse för friskvård och hälsa.

Vad är det bästa med att vara företagare i Älvdalens kommun?
Älvdalingarna! Vi har fått så mycket respons tillbaka på det vi gjort och det vi gör. Och naturen som delvis är vårt arbetsredskap, det uppskattar vi mycket. Så mycket så att våra syskon med respektive, har flyttat upp till Älvdalen, då det är en fantastisk plats att bo på.

Något ni saknar eller vill ha hjälp med? Vi har ett stort nätverk, ta chansen...
Vi har fått hjälp i uppstartsfasen och i dag vet vi vart vi kan vända oss när vi behöver hjälp.

Skicka vidare oss till:
Stugliv – Fjäll & Fäbod, Maria Rydqvist


Läs mer om företagsstafetterna:
Experience Grövelsjön
Grövelsjön Booking
Idre Turistservice
Stråkens El
Idre Entreprenad
Perssons åkeri//Frida Torsein
Mikael Smitz