Artonde företagsstafetten - Stugliv, Fjäll och fäbod

Sweden Runners skickade oss vidare till Stugliv - Fjäll & Fäbod som drivs av Maria Rydqvist och Bengt Leandersson.
Maria Rydqvist
Ägare: Maria Rydqvist, Bengt Leandersson
Besöksadress: www.stugliv.com
Anställda: Inga idag. Maria jobbar med företagen på heltid.

Berätta om Ert företag/tjänster/produkter:
Vi tillhandahåller fritidshus för uthyrning i Idre Fjäll, Idre Himmelfjäll, Idre Fjällfoten, Orsa Grönklitt, Fryksås och Älvdalen.
Totalt har vi idag 10 st boenden med totalt 88 bäddar

Hur kom det sig att ni startade det här företaget?
Intresset för fjällvärlden och fastigheter har funnits länge. För 10 år byggde vi vår första stuga. Sedan har vi förvärvat resterande allteftersom. För knappt ett år sedan växlade vi upp mer då började Maria jobba med stugorna mer på heltid.

Hur ser företaget ut om 5 år:
Visionen är att ha 3-4 dubblat den omsättning vi har idag. Idag anlitar vi egen stugservice som städar och ser över boendena, men om vi ska växa kommer det att bli många fler tjänster som behöver köpas in eller anställas i egen regi. Det är viktigt att ha en riktning. En plan är en plan. Exakt vilka steg som ska tas på vägen hänger också på omvärlden. I rådande konjunktur och världsläge får man såklart vara öppen för att saker och ting kan ta längre tid.

Vad har ni på gång just nu:
Vi har två projekt planerade under 2020. En mindre stuga med 6 bäddar i Fryksås, samt ett projekt ännu i planeringsfasen.
Vi har fått en del avbokningar, pga coronaviruset. Men, ännu inget dramatiskt. Hur besöksnäringen blir påverkad i sommar är däremot för tidigt att säga.

Hur samarbetar ni med andra företag i Älvdalens Kommun:
Vi försöker anlita lokala företag inom samtliga branscher. T.ex Dahlbergspojken, Erja mur & kakel, Älvdalsgruppen mfl. Till inredning har vi anlitat Wibergs möbler.

Vad är det bästa med att vara företagare i Älvdalens kommun?
Närheten och enkelheten. Att man känner och litar på de företag man anlitar. Och att få arbeta och verka i den miljön som man älskar med fjällen och naturen.

Något ni saknar eller vill ha hjälp med?
Just nu har vi inget som vi behöver hjälp med, men vet var vi kan vända oss om det skulle bli aktuellt.


Pga rådande omständigheter med Covid-19 virusets spridning, så gör vi ett uppehåll med företagsstafetten. Vi återkommer längre fram med vilket företag Maria skickade oss vidare till


Läs mer om företagsstafetterna:
Sweden Runners
Experience Grövelsjön
Grövelsjön Booking
Idre Turistservice
Stråkens El
Idre Entreprenad
Perssons åkeri


//Frida Torsein